Coronaepidemin har inneburit och innebär att vi inte kan ha aktiviteter i samma utsträckning som tidigare, men med noggrant iaktagande av Folkhälsomyndighetens rekommendationer har vi möjlighet att ha aktiviteter även om de måste vara i bergränsad omfattning.


Den 24:e Oktober var det Distriktsmöte hos oss, 4 av 6 sällskap var representerade, Eskilstuna, Huddinge, Solna och Västervik vilket gjorde att vi var 18 personer, p.g.a. Corona hade vi maximerat antalet deltagare till 20 så att vi på så sätt kunde följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

21/4 2020
Nya fastighet/gatuskyltar har satts upp så att det blir ännu lättare att hitta oss.
 

Påskfirande
Med tanke på den nuvarande situationen valde Solnasällskapet att inte ordna det traditionella påskfirandet, men några av oss som ändå träffas dagligen ville förgylla tillvaron lite grann så på Påskafton samlades en således sluten grupp av 8 ansvarsfulla, friska och tillika matfriska killar hos oss för att smaska i sig ägghalvor med kaviar, inlagd sill, lax, västerbottenost, m.m. samt efterrätt och naturligtvis för att umgås.
 

Årsmöte
Lördagen dden 7:e Mars hade vi årsmöte, tyvärr hade flera som sagt att de skulle närvara blivit sjuka - nej det var inte Coronavirus, förmodlingen någon form av vanlig bonnförkylning. Hursomhelst blev vi bara 10 st. som valde den nya styrelsen:
Ingmar Rosén Ordförande
Christer Liss Sekreterare
Owe Boqwist Ledamot
Peter von Rothstein Ledamot
Ni som inte var sjuka men inte kom iallafall gick miste om både bra möte och god mat.

Jazzupplevelse
Tisdagen den 10:e Mars åkte 5 glada grabbar till Hjorthagens Kulturcentrum för att se Arton Voices - en kör med 18 medlemmar ackompanjerade av en trio. Föreställningen varade i drygt 2 timmar och bjöd på både traditiionell körsång och gamla örhängen som "jag har bott vid en landsväg" och "Uti vår hage" i jazztappning. Körledaren som "arrat" gav oss historik kring varje låt samt en hel del glada skratt. En klart bra upplevelse!

På storbandsjazz
Per berättade att han varit och lyssnat till storbandsjazz och att det hade varit jättebra och tänkte gå minst en gång till.
Det kanske vore en bra aktivitet sa jag.
Så blev det.
Måndagen den 4:e November var Lissen. Kenneth, Per, Peter, Sten och Åke på Olympiateatern för att både se och höra Stenberg Big Band, en 16-mannaorkester som framförde klassisk jazz, Ellington, Basie, Sinatra m.fl. och annat från 40/50/60-talet.
Utöver den musikaliska upplevelsen begåvades vi med en del humor och historik också.
 
Toppenbra tyckte vi allihop när det tyvärr var slut för denna gång.
Det kanske kan bli fler gånger, vem vet?                                                                  
 
Saxofonsektionen är tyvärr inte med på bilden, inte hell
er mannen som sjöng jättebra,
alla var i och för sig mycket bra men trummisen och sångaren var nog de som märktes mest.      
Text och bild:
Peter von Rothstein
                                          

Vi finns för dig!