Med noggrant iaktagande av Folkhälsomyndighetens rekommendationer vad beträffar pandemin har vi möjlighet att ha aktiviteter även om de måste vara i bergränsad omfattning.

         En gråmulen Tisdag 10 dagar innan Julafton

Några av våra jazzintresserade medlemmar besökte Hjorthagens kulturcentrun/jazzklubb för att uppleva "Juljazz" - en konsert i jultappning med influenser av Benny Goodman framfört av JC Swingtett.
Mycket bra! Det blir nog fler besök.

Lördag 13 November hade vi "Biljarddag".

Flera Länksällskap i distriktet var inbjudna, frän  Huddingelänkarna kom det 6 personer så vi blev 12 medlemmar som inledde spektaklet med att äta lunch i form av pastagratäng på kyckkling och ägnade resten av dagen till att spela biljardspelet "hemlig boll"- ett spel som upp till 15 deltagare kan delta i samtidigt.
En trevlig Lördag!

Som spontan aktivitet bestämde 7 av oss att Söndagen den 5:e September bevista Stockholms Konserthus för att lyssna till jazz med orkestern Stockholm Swing. Konserthuset har plats för 1770 personer men så här i pandemitider var publiken begränsad till 300 personer. Gott om avstånd m.a.o. Bra säkerhet och bra föreställning.

Götrborg 48 sommarhem Götrborg 48 sommarhem

8:e – 13:e Augusti 2021 anordnades Länkarnas Rikskurs, för tredje gången hade vi förmånen att denna förlades till Hönö på Göteborg 48:ornas sommarresidens.
25 vetgiriga Länkar från hela landet deltog, varav 5 kom från Solnalänkarna, ja det beror på hur man räknar – Ingmar Rosén är visserligen medlem i Solnasällskapet men han var ju kursledare och således inte elev så det blir svårt att avgöra.
Det var en mycket bra kurs och det var väldigt roligt att se så många nya ansikten. Kursen innehöll en hel del matnyttigt och många bra föreläsare, bl.a. Alex Breeze - Droginformation.nu/I say no drugs. Steve Ottoson och Morgan Karlsson - Beroendevårdens framtid. Doc. Kai Knudsen, Sahlgrenska sjukhuset skulle egentligen komma och föreläsa om Kokain och alkohol. En dålig kombination? Men blev tyvärr förhindrad p.g.a. ett akut fall på Sahlgrenska sjukhuset.
 
Stort tack till Ingmar Rosén och vår nye Förbundsordförande Bernt Thörnqvist som anordnade kursen och alla 48:or som såg till att vår vistelse blev helbra!

Hönöcupen

Den 14/8 var det dags igen för den efterlängtade biljardtävlingen som i år bestod av 12 spelsugna grabbar (grabbar?, de flesta av oss var modell ä).

 
Hönöcupen som ursprungligen var en biljardtävling mellan Sällskapet Mariedal, Stockholm och Sällskapet Göteborg 48 började för nästan 30 år sedan och har sedan dess spelats varje år förutom förra året eftersom pandemin gjorde att traditionen fick ett ofrivilligt avbrott. Av skilda skäl avvecklades Mariedal 2013 och flertalet av dess medlemmar övergick till Solnalänkarna. Hönöcupen som blivit tradition fortsatte, men sedan dess mellan Göteborg 48 och Stockholm/Solna.
I år spelades cupen för 28:e gången och förgylldes av att en av spelarna var den yngste som någonsin varit med - Linus Andersson blott 13 år, men hejare på biljard.
Göteborg vann årets upplaga med knapp marginal, Bäste spelare var Tommy Södergren, Göteborg, näst bäst blev Hans Öhman, Solna och 3:a kom Tommy Andersson, Göteborg
 
I nästan all rapportering jag läst har man talat om vädret så då gör jag väl det:
Utomhus var det växlande väder, i övrigt var det bara solsken.
 


Kongressen 2021
 Så här ser Riksförbundets nya styrelse ut

Från vänster i bild

Monica Isaksson, Piteå förbundssekreterare Håkan Helander, Borlänge ord. ledamot Ingemar Rosén, Solna förbundskasssör
Bernt Thörnqvist, Västervik  förbundsordförande
Monica Åström, Sandviken ord. ledamot
Ord. Ledamoten Wivianne Hult Åberg, saknas på bilden 

Läs mer om kongressen i nästa nummer av Vi Länkar

                   Årsmöte

  Lördagen den 6:e Mars 2021 var det årsmöte.


 

Verksamhetsberättelsen för 2020 godkändes i sin helhet efter korrigering av 1 stavfel och en felaktig tidsangivelse.


Ordförande Ingmar Rosén och Sekreterare Krister Liss har 2 år kvar av sina mandatperioder. Ledamöterna Owe Boqvist och Peter von Rothstein omvaldes. Vilket således betyder att vi har samma styrelse som tidigare.

Posten som kassör är tyvärr vakant, vi hoppas att någon är villig att åta sig den, eller att någon föreslår en lämplig, valbar medlem.

Vår ekonomi var 2020 mycket god trots att våra uppvärmningskostnader som vanligt är mycket höga. De åtgärder som vidtagits för att täta det "spjälstaket" vårt hus är har naturligtvis varit bra men äts upp av det faktum att eltaxan höjts. 

2 av våra gäst/uthyrningsrum har renoverats och har numera mycket god standard.

 

Vi finns för dig!