Covidpandemin har mer eller mindre upphört men vi fortsätter att vara försiktiga vilket innebär att aktiviteter endast kommer att ske i begränsad omfattning.

Hjorthagens kulturcentrums jazzklubb anordnar konserter varannan vecka. I januari var vi på deras för året första konsert och  som vanligt när de arrangerar konserter var den mycket bra , vårens program ser väldigt lovande ut med både kända och för oss okända musiker. Den 6 Februari var det dags för årets 2:a konsert med en kvartett där endast gitarristen Erik Söderlind kändes bekant för några av oss som en riktigt duktig jazzgitarrist. Det visade sig dock att alla fyra var väldigt duktiga musiker och att de bjöd på en blandad kompott av både gamla och nyskrivna stycken.
 

24:e Januari var det dags igen!
Hjorthagen Jazzklubb inledde årets program med  Maria Paulin Quintett - mycket bra och jättefin reportoar.
Vårens program verkar helintressant så det blir med all säkerhet fler besök.


Nyårsafton samlades 9 medlemmar för att välkomna det nya året genom att äta 3-rättersmeny för att därefter mätta och belåtna åka till sina hem därhemma.

På Julafton samlades 12 medlemmar för att inmundiga julbord och på juldagen var det samma sak men då var vi 13 st vilket oftast brukar betraktas som ett olyckstal men det var det inte för vi hade jättetrevligt.

29 Novenber, som vanligt bjöd Hjorthagen Jazzklubb på bra jazz - denna gång med Bengt Erneryd sextett.
 

4/10 bjöd Hjothagen Jazzclub på kvartetten "KVARTETTEN" - 5 av våra grabbar bevistade evenemanget.
Helbra tyckte vi allihop!

Årets rikskurs hölls på Göteborg 48:s sommarhem på Hönö i Göteborgs skärgård 7- 12 Augusti. Lissen, Peter, Sten och Åke från Solnalänkarna deltog.
Kursen bjöd på många intressanta ämnen, bra föreläsare, utmärkt inkvartering, god mat och sist men inte minst fick vi förmånen att träffa och arbeta tillsammans med andra Länkmedlemmar från andra Sällskap i landet.

Vill du veta mer om Rikskurs 2022 så besöker du Riksförbundets hemsida:  www.rikslankarna.se

I anslutning till Rikskursen hölls biljardtävlingen"Hönöcupen" som har pågått i 28 år - ursprungligen en tävling mellan Göteborg 48 och Sällskapet Mariedal Stockholm men sedan Mariedal tyvärr las ner har "Hönöcupen" spelats mellan Göteborg 48 och Solna.
Den här gången var vi 5 spelare från Solna: Erik, Gunta, Lissen, Peter och Åke som vann årets upplaga. Visserligen är det kul att vinna men det är inte det viktigaste - viktigast är att träffas och att upprätthålla traditionen.

Christer, Owe, Peter, Sten och Åke åkte en dagstur till Eckerö den 21 Juni.
Solen sken , kav lugnt och god mat - en härlig Tisdag!

Östra distriktet hade möte 11/6 i Västervik. Tyvärr var bara Solna och Västervik representerade. Eskilstuna respektive Huddinge som ville vara med hade fått förhinder. Trots det var det ett bra möte och staden Västervik är väl värd att besöka.

Naturligtvis kunde 5 av oss  nte avhålla oss från att bevista Hjorthagens Jazzklubb som gav säsongens sista konsert med Chris Bendz & Joyspring som säsongsavslut.
Första halvan av konserten var sisådär men andra halvan var riktigt bra, bäst var tjejen på bilden - Helena Rydh.
Nästa konsert blir inte av förrän efter sommaren. 

Kristi Himmelsfärdsdag 26/5 hade vi den traditionella metartävlingen på Sjönäs, 40 personer från flera sällskap och Solna sociala resursgrupp deltog.

Hjorthagen jazzkllubb bjöd på Emmmalisa Hallander Quintet den 24:e Maj.
5 av oss var där och lyssnade på dessa duktiga musiker.

5 medlemmar åkte den 10:e Maj till Hjorthagen Kulturcentrum/Jazzklubb för att se och lyssna till Macks Brothers Jazz, ett för oss helt okänt 5-mannaband.
 

Det var en över förväntan bra upplevelse!


Storbandsjazz i Sundbyberg!

Söndag 27 Mars var 6 Solnalänkar i Sumpan för att lyssna på jazz med Sundbybergs Storband.
 

17:e Mars var vi inbjudna av Ralph Kjulin, Föreningen Gamla Hagalunds Vänner att få en specialvisning av modellerna av det gamla Hagalund.
Förutom modellerna visades en hel del foton av hur Hagalund såg ut före rivningen. Som grädde på moset visades också en modell av det Gamla Klara.                   Stort tack till Ralph!

Lördag 6:e Mars höll Solnalänkarna sitt årsmöte, 2021 års styrelse omvaldes för år 2022.

Den 12:e Mars hade Östra distriktet sitt årsmöte i våra lokaler, Sällskap från Eskilstuna, Huddinge, Solna och Västervik var representerade – totalt 23 personer.  Efter mötet inmundigades Pannbiff med örtsmör och råstekt potatis till allas belåtenhet.
Samma styrelse som tidigare valdes förutom att Errki från Huddingelänkarana tillkomer.

Vi finns för dig!