Covidpandemin har mer eller mindre upphört men vi fortsätter att vara försiktiga vilket innebär att aktiviteter endast kommer att ske i begränsad omfattning.

4/10 bjöd Hjothagen Jazzclub på kvartetten "KVARTETTEN" - 5 av våra grabbar bevistade evenemanget.
Helbra tyckte vi allihop!

Årets rikskurs hölls på Göteborg 48:s sommarhem på Hönö i Göteborgs skärgård 7- 12 Augusti. Lissen, Peter, Sten och Åke från Solnalänkarna deltog.
Kursen bjöd på många intressanta ämnen, bra föreläsare, utmärkt inkvartering, god mat och sist men inte minst fick vi förmånen att träffa och arbeta tillsammans med andra Länkmedlemmar från andra Sällskap i landet.

Vill du veta mer om Rikskurs 2022 så besöker du Riksförbundets hemsida:  www.rikslankarna.se

I anslutning till Rikskursen hölls biljardtävlingen"Hönöcupen" som har pågått i 28 år - ursprungligen en tävling mellan Göteborg 48 och Sällskapet Mariedal Stockholm men sedan Mariedal tyvärr las ner har "Hönöcupen" spelats mellan Göteborg 48 och Solna.
Den här gången var vi 5 spelare från Solna: Erik, Gunta, Lissen, Peter och Åke som vann årets upplaga. Visserligen är det kul att vinna men det är inte det viktigaste - viktigast är att träffas och att upprätthålla traditionen.

Christer, Owe, Peter, Sten och Åke åkte en dagstur till Eckerö den 21 Juni.
Solen sken , kav lugnt och god mat - en härlig Tisdag!

Östra distriktet hade möte 11/6 i Västervik. Tyvärr var bara Solna och Västervik representerade. Eskilstuna respektive Huddinge som ville vara med hade fått förhinder. Trots det var det ett bra möte och staden Västervik är väl värd att besöka.

Naturligtvis kunde 5 av oss  nte avhålla oss från att bevista Hjorthagens Jazzklubb som gav säsongens sista konsert med Chris Bendz & Joyspring som säsongsavslut.
Första halvan av konserten var sisådär men andra halvan var riktigt bra, bäst var tjejen på bilden - Helena Rydh.
Nästa konsert blir inte av förrän efter sommaren. 

Kristi Himmelsfärdsdag 26/5 hade vi den traditionella metartävlingen på Sjönäs, 40 personer från flera sällskap och Solna sociala resursgrupp deltog.

Hjorthagen jazzkllubb bjöd på Emmmalisa Hallander Quintet den 24:e Maj.
5 av oss var där och lyssnade på dessa duktiga musiker.

5 medlemmar åkte den 10:e Maj till Hjorthagen Kulturcentrum/Jazzklubb för att se och lyssna till Macks Brothers Jazz, ett för oss helt okänt 5-mannaband.
 

Det var en över förväntan bra upplevelse!


Storbandsjazz i Sundbyberg!

Söndag 27 Mars var 6 Solnalänkar i Sumpan för att lyssna på jazz med Sundbybergs Storband.
 

17:e Mars var vi inbjudna av Ralph Kjulin, Föreningen Gamla Hagalunds Vänner att få en specialvisning av modellerna av det gamla Hagalund.
Förutom modellerna visades en hel del foton av hur Hagalund såg ut före rivningen. Som grädde på moset visades också en modell av det Gamla Klara.                   Stort tack till Ralph!

Lördag 6:e Mars höll Solnalänkarna sitt årsmöte, 2021 års styrelse omvaldes för år 2022.

Den 12:e Mars hade Östra distriktet sitt årsmöte i våra lokaler, Sällskap från Eskilstuna, Huddinge, Solna och Västervik var representerade – totalt 23 personer.  Efter mötet inmundigades Pannbiff med örtsmör och råstekt potatis till allas belåtenhet.
Samma styrelse som tidigare valdes förutom att Errki från Huddingelänkarana tillkomer.

         En gråmulen Tisdag 10 dagar innan Julafton

Några av våra jazzintresserade medlemmar besökte Hjorthagens kulturcentrun/jazzklubb för att uppleva "Juljazz" - en konsert i jultappning med influenser av Benny Goodman framfört av JC Swingtett.
Mycket bra! Det blir nog fler besök.

Lördag 13 November hade vi "Biljarddag".

Flera Länksällskap i distriktet var inbjudna, frän  Huddingelänkarna kom det 6 personer så vi blev 12 medlemmar som inledde spektaklet med att äta lunch i form av pastagratäng på kyckkling och ägnade resten av dagen till att spela biljardspelet "hemlig boll"- ett spel som upp till 15 deltagare kan delta i samtidigt.
En trevlig Lördag!

Som spontan aktivitet bestämde 7 av oss att Söndagen den 5:e September bevista Stockholms Konserthus för att lyssna till jazz med orkestern Stockholm Swing. Konserthuset har plats för 1770 personer men så här i pandemitider var publiken begränsad till 300 personer. Gott om avstånd m.a.o. Bra säkerhet och bra föreställning.

Götrborg 48 sommarhem Götrborg 48 sommarhem

8:e – 13:e Augusti 2021 anordnades Länkarnas Rikskurs, för tredje gången hade vi förmånen att denna förlades till Hönö på Göteborg 48:ornas sommarresidens.
25 vetgiriga Länkar från hela landet deltog, varav 5 kom från Solnalänkarna, ja det beror på hur man räknar – Ingmar Rosén är visserligen medlem i Solnasällskapet men han var ju kursledare och således inte elev så det blir svårt att avgöra.
Det var en mycket bra kurs och det var väldigt roligt att se så många nya ansikten. Kursen innehöll en hel del matnyttigt och många bra föreläsare, bl.a. Alex Breeze - Droginformation.nu/I say no drugs. Steve Ottoson och Morgan Karlsson - Beroendevårdens framtid. Doc. Kai Knudsen, Sahlgrenska sjukhuset skulle egentligen komma och föreläsa om Kokain och alkohol. En dålig kombination? Men blev tyvärr förhindrad p.g.a. ett akut fall på Sahlgrenska sjukhuset.
 
Stort tack till Ingmar Rosén och vår nye Förbundsordförande Bernt Thörnqvist som anordnade kursen och alla 48:or som såg till att vår vistelse blev helbra!

Hönöcupen

Den 14/8 var det dags igen för den efterlängtade biljardtävlingen som i år bestod av 12 spelsugna grabbar (grabbar?, de flesta av oss var modell ä).

 
Hönöcupen som ursprungligen var en biljardtävling mellan Sällskapet Mariedal, Stockholm och Sällskapet Göteborg 48 började för nästan 30 år sedan och har sedan dess spelats varje år förutom förra året eftersom pandemin gjorde att traditionen fick ett ofrivilligt avbrott. Av skilda skäl avvecklades Mariedal 2013 och flertalet av dess medlemmar övergick till Solnalänkarna. Hönöcupen som blivit tradition fortsatte, men sedan dess mellan Göteborg 48 och Stockholm/Solna.
I år spelades cupen för 28:e gången och förgylldes av att en av spelarna var den yngste som någonsin varit med - Linus Andersson blott 13 år, men hejare på biljard.
Göteborg vann årets upplaga med knapp marginal, Bäste spelare var Tommy Södergren, Göteborg, näst bäst blev Hans Öhman, Solna och 3:a kom Tommy Andersson, Göteborg
 
I nästan all rapportering jag läst har man talat om vädret så då gör jag väl det:
Utomhus var det växlande väder, i övrigt var det bara solsken.
 


Kongressen 2021
 Så här ser Riksförbundets nya styrelse ut

Från vänster i bild

Monica Isaksson, Piteå förbundssekreterare Håkan Helander, Borlänge ord. ledamot Ingemar Rosén, Solna förbundskasssör
Bernt Thörnqvist, Västervik  förbundsordförande
Monica Åström, Sandviken ord. ledamot
Ord. Ledamoten Wivianne Hult Åberg, saknas på bilden 

Vi finns för dig!