Hönö sommarhem Hönö sommarhem

Sällskapen Länkarnas årliga Rikskurs var i år liksom de senaste åren förlagd till Länkarna Göteborg 48:s sommarhem på Hönö i Göteborgs skärgård 6 - 11 Auhusti. Kursen innehöll en hel del intressanta ämnen som t.ex. kommunikation och marknadsföring, att ta emot hjälpsökande och styrelseansvar samt föreläsare - Alex Breeze från Droginformation.nu om drogers effekt, mål och räddning, Sara Heine - Narkotiskapolitisk center talade om aktuell narkotikapolitik här hemma och               internatiionellt. Doc. Kai Knudsen redde ut begreppen om epedimologin. 
Sist men inte minst vill vi från Solnasällskapet framföra ett stort tack till 48:orna för en jättefin vecka hos dem.

När Rikskursen avslutats var det dags för Hönöcupen i biljard, en tävling mellan Göteborg 48 och Solnalänkarna som spelas vaje år (bortsett från ett avbrott p.g.a.epidemin). Nu för 29:e gången då Göteborg vann med siffrorna 16/9. Dock får vi i Solnalänkarna trösta oss med att vår medlem Erik Vaske vann alla sina matcher och utsågs till bästa spelare.

Fredag 14/7 gjorde Owe, Gunnar, Sten och Peter en spontan utflykt till Eldtomta café där vi åi lunch, både mat och miljö var helbra. hit återvänder vi gärna.

På midsommarafton bjöd Sällskapet sina medlemmar på midsommarbuffé med traditionella rätter. 
9 beåtna och mätta medlemmar avslutade med kaffe och tårta med vispgrädde.


6 av våra medlemmar var på distriktsmöte som denna gång hölls hos Huddingelänkarna Lördagen den 10 Juni, förutom viktig information om Östra distriktet och deras Sällskap blev vi bjudna på god mat i gott sällskap.
På bilden visar Huddingelänkarnas ordförande Bill den kaktus han inhandlade för 17 år sedan som då var avsevärt mindre.

Årets upplaga av den traditionella metartävlingen på Sjönäs gick som vanligt av stapeln på Kristi Himmelfärdsdag. Ett 30-tal länkar från Borlänge, Eskilstuna och Solna samt 8 personer från Solna sociala samt några gäster på Sjönäs deltog.
Detta blev 29:e gången för tävlingen - det skulle egentligen vara det 30:e året men Covidepedemin satte stopp för det. 
Ganska bra väder, härlig gemenskap och Rostbiff med potatissallad förgyllde dagen.

Rikslänkarnas kongress gick av stapeln på Park Inn hotell i Solna  Lördag-Söndag 13 - 14 Maj med Jan Börjesson, Hamstad som kongressordförande och Ingmar Rosén, Solna som kongresssekreterare. Styrelse valdes och den är nästan samma som tidigare bortsett från 1 ny ledamöt; Cecilia Nyström, Halmstad. Ersättare i förbundsstyrelsen; Hasse Björk, Göteborg av 2016. Auktoriserad revisor Stefan Adebahr, Maneki revision och rådgivning, Autoriserad revisorssuppleant Kristoffer Fristedt, Maneki revision och rådgivning.
Länkrörelsen hedrades genom besök av Heinz-Josef Janssen från vår tyska systerorganisation Kreuzbund.
Ett mycket uppskattat inslag var ett föredrag om Hampa som hölls av Sara Heine, Narkotiskt Politiskt Center.

Hjorthagen Jazzklubb bjöd på Fredrik Olsson kvartett som spelade sånger ur "Porgy and Bess", Lissen, Per, Peter och Åke diggade.


Lördag 15:e April, vackert väder, hygglig temperatur - perfekt för en utflykt!
Owe, Peter och Åke åkte till Eldtomta Café och smaskade i sig varsin räkmacka. Att det var gott framgår av bilden.

Påsk, Långfredag, det mesta är stängt.
Hos oss var det dock öppet för medlemmar,
en enkel buffé lockade 11 personer att förgylla dagen.

Östra distriktet hade sitt årsmöte i våra lokaler den 11 Mars.

Vid mötet valdes ny styrelse - orföeande och seheterare har 1 år kvar av sin mandatperiod och sitter således kvar, sittande ledanöter omvaldes så det blev samma styrelse som tidigare. Efter själva mötet inmundgades det helstekt ryggbiff med bearnaisesås och klyftpotatis.

Vi var på Hjorthagen Jazzklubb, för vilken gång i ordningen vet jag inte, denna gång blev det Emmalisa Hallander med kvartett - kanonbra!

Lördagen 4 Mars var det Solnlänkarnas årsmöte, 13 medlemmar deltog i mötet och smaskade i sig wallenbergare  med lingon och potatismos med god aptit. Val av styrelse var inte särskilt krångligt eftersom ordförande Ingemar Rosén och sekreterare Krister Liss har 2 år kvar av mandattiden och ledamöterna Owe Boqvist och Peter vvon Rothstein återvaldes - således samma styrelse som tidigare.

Att besöka Hjorthagens Jazzklubb har blivit en  stående aktivitet eftersom de konserter de anordnar håller hög klass. Den 21 Februari var det Monica Dominique, Ronnie Gardiner, Hans Backeroth och Mats Larsson. Haiti Kafe skulle ha varit med men var tyvärr sjuk och eersattes av Christina Gustafsson som är en av Sveriges mest hyllade Jazz sångerskor.

Hjorthagens kulturcentrums jazzklubb anordnar konserter varannan vecka. I januari var vi på deras för året första konsert och  som vanligt när de arrangerar konserter var den mycket bra , vårens program ser väldigt lovande ut med både kända och för oss okända musiker. Den 6 Februari var det dags för årets 2:a konsert med en kvartett där endast gitarristen Erik Söderlind kändes bekant för några av oss som en riktigt duktig jazzgitarrist. Det visade sig dock att alla fyra var väldigt duktiga musiker och att de bjöd på en blandad kompott av både gamla och nyskrivna stycken.
 

24:e Januari var det dags igen!
Hjorthagen Jazzklubb inledde årets program med  Maria Paulin Quintett - mycket bra och jättefin reportoar.
Vårens program verkar helintressant så det blir med all säkerhet fler besök.


Nyårsafton samlades 9 medlemmar för att välkomna det nya året genom att äta 3-rättersmeny för att därefter mätta och belåtna åka till sina hem därhemma.

På Julafton samlades 12 medlemmar för att inmundiga julbord och på juldagen var det samma sak men då var vi 13 st vilket oftast brukar betraktas som ett olyckstal men det var det inte för vi hade jättetrevligt.

29 Novenber, som vanligt bjöd Hjorthagen Jazzklubb på bra jazz - denna gång med Bengt Erneryd sextett.
 

4/10 bjöd Hjorthagen Jazzclub på kvartetten "KVARTETTEN" - 5 av våra grabbar bevistade evenemanget.
Helbra tyckte vi allihop!

Årets rikskurs hölls på Göteborg 48:s sommarhem på Hönö i Göteborgs skärgård 7- 12 Augusti. Lissen, Peter, Sten och Åke från Solnalänkarna deltog.
Kursen bjöd på många intressanta ämnen, bra föreläsare, utmärkt inkvartering, god mat och sist men inte minst fick vi förmånen att träffa och arbeta tillsammans med andra Länkmedlemmar från andra Sällskap i landet.

Vill du veta mer om Rikskurs 2022 så besöker du Riksförbundets hemsida:  www.rikslankarna.se

I anslutning till Rikskursen hölls biljardtävlingen"Hönöcupen" som har pågått i 28 år - ursprungligen en tävling mellan Göteborg 48 och Sällskapet Mariedal Stockholm men sedan Mariedal tyvärr las ner har "Hönöcupen" spelats mellan Göteborg 48 och Solna.
Den här gången var vi 5 spelare från Solna: Erik, Gunta, Lissen, Peter och Åke som vann årets upplaga. Visserligen är det kul att vinna men det är inte det viktigaste - viktigast är att träffas och att upprätthålla traditionen.

Christer, Owe, Peter, Sten och Åke åkte en dagstur till Eckerö den 21 Juni.
Solen sken , kav lugnt och god mat - en härlig Tisdag!

Östra distriktet hade möte 11/6 i Västervik. Tyvärr var bara Solna och Västervik representerade. Eskilstuna respektive Huddinge som ville vara med hade fått förhinder. Trots det var det ett bra möte och staden Västervik är väl värd att besöka.

Naturligtvis kunde 5 av oss  nte avhålla oss från att bevista Hjorthagens Jazzklubb som gav säsongens sista konsert med Chris Bendz & Joyspring som säsongsavslut.
Första halvan av konserten var sisådär men andra halvan var riktigt bra, bäst var tjejen på bilden - Helena Rydh.
Nästa konsert blir inte av förrän efter sommaren. 

Kristi Himmelsfärdsdag 26/5 hade vi den traditionella metartävlingen på Sjönäs, 40 personer från flera sällskap och Solna sociala resursgrupp deltog.

Hjorthagen jazzkllubb bjöd på Emmmalisa Hallander Quintet den 24:e Maj.
5 av oss var där och lyssnade på dessa duktiga musiker.

5 medlemmar åkte den 10:e Maj till Hjorthagen Kulturcentrum/Jazzklubb för att se och lyssna till Macks Brothers Jazz, ett för oss helt okänt 5-mannaband.
 

Det var en över förväntan bra upplevelse!


Storbandsjazz i Sundbyberg!

Söndag 27 Mars var 6 Solnalänkar i Sumpan för att lyssna på jazz med Sundbybergs Storband.
 

17:e Mars var vi inbjudna av Ralph Kjulin, Föreningen Gamla Hagalunds Vänner att få en specialvisning av modellerna av det gamla Hagalund.
Förutom modellerna visades en hel del foton av hur Hagalund såg ut före rivningen. Som grädde på moset visades också en modell av det Gamla Klara.                   Stort tack till Ralph!

Lördag 6:e Mars höll Solnalänkarna sitt årsmöte, 2021 års styrelse omvaldes för år 2022.

Den 12:e Mars hade Östra distriktet sitt årsmöte i våra lokaler, Sällskap från Eskilstuna, Huddinge, Solna och Västervik var representerade – totalt 23 personer.  Efter mötet inmundigades Pannbiff med örtsmör och råstekt potatis till allas belåtenhet.
Samma styrelse som tidigare valdes förutom att Errki från Huddingelänkarana tillkomer.

Vi finns för dig!